Bibblan svarar & Boka bibliotekarie

Till Bibblan svarar kan du fråga vad du vill och få svar nästa dag via e-post. Vill du ha personlig hjälp med informationssökning kan du boka en bibliotekarie.
Mer om Bibblan svarar & Boka bibliotekarie

Bibliotekskort och avgifter

Att låna på biblioteket är gratis och ditt första lånekort är kostnadsfritt. Lånekortet är personligt och du är ansvarig för alla lån på kortet.
Mer om Bibliotekskort och avgifter

Boken kommer

Boken kommer är en gratis tjänst för dig som inte kan ta dig till biblioteket men gärna vill läsa och använda våra material. Du beställer böcker av oss och får dem hem till dörren sista torsdagen varje månad.
Mer om Boken kommer

För pedagoger

Du som jobbar i förskola och skola kan beställa boklåda och komma med klassen på bokprat, källkritik och boklek
Mer om För pedagoger

Inköpsförslag och fjärrlån

Om du inte hittar när du söker i katalogen så kan du skicka ett inköpsförslag eller en ansökan om fjärrlån till biblioteket. Skriv allt du vet om boken, det underlättar vårt arbete. Kontrollera gärna att ditt telefonnummer och e-postadress stämmer så att vi kan kontakta dig.
Mer om Inköpsförslag och fjärrlån

Läs på många språk

Biblioteken har böcker på många språk för barn och vuxna. Du kan låna ordböcker, lexikon, språkkurser och e-böcker samt läsa tidningar.
Mer om Läs på många språk

Läsa på många sätt

Vi har anpassade medier och en läs- och skrivstation med olika hjälpmedel samt möjlighet till handledning för dig som har svårt att läsa och skriva.
Mer om Läsa på många sätt

Läsecirklar

Tycker du om att prata om böcker? I en läsecirkel diskuterar ni böcker ni läst under trevliga former. Välkommen med din intresseanmälan!
Mer om Läsecirklar

Service till äldre och LSS

Vi erbjuder service till äldreomsorg och LSS-verksamhet. Du kan beställa boklådor. Vi ordnar varje termin en ombudsträff. Vi samverkar i gruppen Samkul.
Mer om Service till äldre och LSS

Skriv ut, kopiera och skanna

Du kan skriva ut via våra datorer i svartvitt och i färg. Kopiering är möjligt på våra bibliotek. På biblioteket i Falköping erbjuds även färgkopiering och skanning. Utskrifter, kopior och skanning kostar 3 kr/sida.

Studera

Hos oss kan du sitta och studera. Vi hjälper dig hitta information och litteratur. Här finns wifi och du kan skriva ut.
Mer om Studera

Sök

Språk