Databaser

Databaser Databaser

Biblioteket abonnerar på databaser inom olika ämnesområden. Databaser som du kan använda på biblioteket eller hemifrån med bibliotekskort och PIN-kod. PIN-koden får du på biblioteket. Kontakta gärna biblioteket om du har frågor eller vill ha hjälp med sökningar. Alla databaser är åtkomliga från bibliotekets databasdator, plan två.

 

Alex är ett svenskt författarlexikon som presenterar svenska och utländska författare av skönlitteratur. Du kan läsa om författarnas liv och verk, såväl som temaartiklar om länder, epoker och ismer. Sidan bjuder även på quiz och boktips.

Sök hemifrån med ditt lånekort och PIN-kod

 


Global Grant är en databas med bidrag och stipendier som kan sökas av privatpersoner eller organisationer. Sök direkt passande bidrag för dig själv, din familj, skola eller förening. Det finns också hjälp för att göra ansökningar och presentera dig själv och ditt projekt för fonderna.

Sök hemifrån med ditt lånekort och PIN-kod

 


Landguiden är en tjänst från Utrikespolitiska Institutet som ger heltäckande och tillförlitlig information om världens länder och självstyrande territorier. Både texter och statistik uppdateras dagligen av Utrikespolitiska institutets redaktörer.

Åtkomlig från kommunens samtliga datorer.

 

Library Pressdisplay är en databas med exakta kopior av 3000 tidningar och tidsskrifter från 100 länder på 60 olika språk. På svenska finns de stora dagstidningarna och ett antal tidskrifter. Du kan läsa på bibliotekets datorer eller logga in hemifrån med ditt lånekort. Databasen finns också som gratis app, Pressreader, där du kan ladda ned upp till fem tidningar på biblioteket via vårt trådlösa nätverk och läsa var du vill. Du kan ladda ner tidningar på alla biblioteken i Falköping.

Sök hemifrån med ditt lånekort och PIN-kod

 

Nationalencyklopedin (NE) är ett allmänt uppslagverk som här också görs tillgängligt via webben. Databasen innehåller svensk ordbok och engelskt lexikon. Encyklopedins innehåll är författat och faktagranskas av experter inom deras respektive kunskapsområden.

Åtkomlig från alla datorer på biblioteken.

 


Falbygdens museum finns numera på Digitalt Musem på webben. De digitala samlingarna, tidigare Sofie, består av ett arkiv med fotografier från 1860 och framåt, samt en databas över museets arkeologiska samlingar. Den arkeologiska databasen är under uppbyggnad, och nya föremål tillkommer allteftersom.

Falbygdens Museums databas på Digitalt Museum

Broddetorps bibliotek

Broddetorps bibliotek


Falköpings bibliotek

Falköpings bibliotek


Floby Bibliotek

Floby Bibliotek


Kinnarps bibliotek

Kinnarps bibliotek


Stenstorps bibliotek

Stenstorps bibliotek


Vartofta bibliotek

Vartofta bibliotek


Åsarps bibliotek

Åsarps bibliotek