Vi öppnar upp

Från måndag 30 augusti öppnar vi upp och återgår till ordinarie öppettider på biblioteken i Falköping. Undantag i Broddetorp och Kinnarp då biblioteken ligger i skolor. Fortsatt försiktighet gäller med att hålla avstånd, tvätta händerna och stanna hemma vid sjukdom. Välkommen till oss!

Från och med 30 augusti har vi ordinarie öppettider. Läs om våra öppettider här. Vi följer riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten. Fortsätt håll avstånd till personal och andra besökare, tvätta händerna och stanna hemma vid sjukdom.

Falköpings bibliotek

Du får stanna så länge du vill, men håll gärna besöket kort. Tidningsläsningen öppnar kl. 8.30. Det finns ingen begränsning på antal besökare i lokalen. Vi erbjuder datorer och kopiering och du får klara dig själv. Du kan beställa behöver som take away och du kan lämna böcker i återlämningslådan på baksidan av byggnaden. Vi erbjuder fler sittplatser och hela biblioteket är tillgängligt även magasinet och grupprum.

Filialerna

Broddetorps bibliotek är fortsatt meröppet. Ett särskilt passagekort behövs. Biblioteket är tillgängligt efter skoltid.

Kinnarps bibliotek är bemannat på tisdagar.

Biblioteken i Floby, Stenstorp och Vartofta återgår till ordinarie öppettider.

Åsarps bibliotek är bemannat på måndagar och tillgängligt som vanligt övriga veckan.

Gör ärenden på hemsidan

Vi är tacksamma om du som har möjlighet, reserverar böcker och lånar om via vår hemsida. Inköpsförslag och fjärrlån lägger du in här

Låna om och lämna material

Du kan låna om upp till tre gånger. Observera att reserverade böcker inte kan lånas om. Omlån gör du själv via Mina sidor eller genom att ringa eller maila biblioteket. Om du inte vill gå in på biblioteket, kan du använda bokinkastet på baksidan (öppet dygnet runt) eller boklådan i entrén (under öppettid). Vissa filialer har bokinkast. Kontakta respektive enhet för mer information.

Take away

Du kan beställa böcker för avhämtning, även reserverade böcker, genom att ringa på tel. 0515-885040, 885041. Vi kommer överens om när du kan hämta. Du hämtar på vagnen i entrén. Du kan även beställa på din filial. Kontakta respektive enhet för mer information.

Kopiera, skanna och skriva ut

Vi säljer kopieringskort. Du sköter kopiering och skanning på egen hand. Vi har datorer som du får använda i max 15 minuter. Du kan skriva ut. Vi hjälper inte till vid datorerna. Vissa filialer erbjuder utskrift och kopiering. Kontakta din enhet för mer information. Utskrift, kopia, skanning 3 kr/sida

Skriva ut på Connect

På Connect Direkt i Falköping kan du få hjälp med myndighetskontakter, utskrifter från datorn och få språkstöd. Ring så hjälper grannskapsvärdarna dig via telefon. Under rådande pandemi tar Connect inte emot några gäster i lokalen, utan möter upp utomhus