Sommarläsning för barn och unga
Fyra barn läser på en gräsyta

Låna och läs eller lyssna på sju böcker under sommarlovet! För alla barn i årskurs F-9. Sommarläsningen pågår 13 juni - 26 augusti

Så här går det till

• Du får välja vilken typ av böcker du vill
  • Du kan låna e-böcker i appen Bibblix. Se information och länkar nedan
  • Välj den bok du tycker bäst om
  • Berätta lite om handlingen i boken och varför just den boken var så bra
  • Det går lika bra att rita en bild om du hellre vill det
  • Klipp ut ditt boktips och lämna in det tillsammans med listan på böckerna du läst med ditt förnamn och ålder
  • Lämna in på Falköpings bibliotek eller på någon av filialerna
  • När du lämnar in boktipset och listan får du en bok

Hämta listan

Listan får du i skolan eller hämtar den på något av våra bibliotek

Du kan också skriva ut den här (PDF som öppnas i nytt fönster)

Lämna på filialerna

Du kan lämna in på alla filialer 15-26 augusti. Vill du lämna in tidigare kontakta respektive bibliotek.

Avslutningsfest

Alla deltagare är välkomna på avslutningsfest med fika på Falköpings bibliotek onsdagen den 7 september kl 16.30. Alla som kommer på festen får en gåva. Vi lottar dessutom ut 5 presentkort på 200 kr/styck, som alla på festen har chans att vinna. Välkommen!

E-böcker i Bibblix

Bibblix är appen för dig som är 6 till 12+ år och vill läsa böcker direkt i din surfplatta eller smartphone. Den är gratis. I Bibblix kan alla hitta böcker som passar - både du som läser ofta och vet exakt vad du vill ha, eller du som kanske inte är så van att läsa och inte riktigt vet vad du söker. Böckerna i Bibblix väljs noggrant ut och presenteras av kunniga svenska bibliotekarier. Biblioteket i Bibblix blir hela tiden större och innehåller över 3000 titlar.